Prijsvragen alom

Het is goed om te zien dat nu her en der prijsvragen worden georganiseerd.

Zo is er weer een nieuwe editie van ‘Het beste idee van varkensland‘ (16 mei 2018), mede georganiseerd door Heine Knoop, die ook meedeed in onze prijsvraag van 2011 (inzending ‘Tanden d’r in‘). Het beste idee van varkensland gaat overigens niet specifiek over hokverrijking.

Wel over hokverrijking voor varkens gaat een nieuwe prijsvraag van de Boerderij (insturen voor 9 april, 2018). Er is ook een Europese prijsvraag over oa afleidingsmateriaal en voor welzijn van kraamzeugen, georganiseerd vanuit het EUPig project (Grand Prix 2018).

Het zou fijn zijn wanneer de andere initiatieven ook een archief maken waarop je de inzendingen en hun beoordelingen later nog eens kunt terugkijken, net zoals wij op deze website gedaan hebben (zie onze overzichtspagina). Immers, het gaat er niet alleen om wie het beste idee heeft. Het is minstens net zo belangrijk om elkaar te inspireren en verder op weg te helpen. De minder goede ideeën zijn daarbij minstens net zo belangrijk als de ‘winnaars’ (wie geïnteresseerd is in de filosofie hierachter verwijs ik naar het begrip ‘Intelligent Natuurlijk Ontwerp’, in meer detail beschreven in deze Engelstalige publicatie).

Opmerking bij dit plaatje: De bal is geen geschikt afleidingsmateriaal voor varkens, en al helemaal niet als de bal te hoog wordt opgehangen, zoals hier het geval is. Het touw erachter is veel beter, maar wij laten ons nog wel eens om de tuin leiden. Wat misschien goed lijkt, hoeft nog niet goed te zijn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Dit bericht is geplaatst in Hokverrijking, Varkens met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.