Vlier

Geachte meneer Bracke,
Hierbij nog een idee voor hokverrijking,
We hebben een gemengd biologisch bedrijf met 45 stuks melkvee en 800 vleesvarkens. In een oud stalletje houden we een koppeltje vleesvarkens. Hier groeit spontaan een vlierstruik naar binnen. De varkens hebben er veel plezier aan. Het beschermt tegen felle zon en functioneert als windbreker. Bij staartsbijt-problemen hebben we goede resultaten geboekt door afgesneden vliertakken dagelijks te verstrekken aan de varkens. We overwegen om bij de andere stallen ook vlierstruiken aan te planten.
Hartelijke groet ,
G. Top

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (12 votes cast)
Vlier, 6.3 out of 10 based on 12 ratings

3 reacties op Vlier

 1. Francien de Jonge schreef:

  Ja, het mooie van een vlierstruik is dat varkens (naar mijn weten) de vlier niet lekker vinden. Anders hadden ze de struik al lang gesloopt en opgegeten. Dus wil je schaduw in je buitenuitloop: plant dan ook vlier aan. Uitekend idee.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Hans Spoolder schreef:

  Goed idee. Prima bij stallen met uitloop. Groeit zo’n vlier sneller dan dat hij gesloopt wordt? Hier hebben de dieren vast wat aan!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Heleen van de Weerd schreef:

  Dit is leuk, maar het moet wel dagelijks beschikbaar zijn voor de varkens (als ze verder geen andere verrijkign hebben). Af en toe takken in het hok gooien is prima, zolang ze ook aan de groeiende takken kunnen zitten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Reacties zijn gesloten.