Ketting en touw aan karabijnhaak

D. J. Top: in alle hokken hangt een ketting. Aan deze ketting kan indien er last is van staartenbijten een karabijnhaak met daaraan strotouw gehangen worden. Deze liggen klaar op voorraad en een paar worden in de overall meegedragen, zodat ze indien nodig direct opgehangen kunnen worden. De varkens rafelen het touw echter gemakkelijk uit, maar omdat het touw anders toch geen functie meer heeft, is het een goedkope manier van hokverrijking.In 1 stal hangt een lange ketting die in de volle breedte over alle hokken in een afdeling is gehangenen. Aan deze horizontaal gespannen ketting hangen andere kettingen verticaal in de hokken. Dit heeft als effect dat als er in 1 hok meegespeeld wordt, dit een reactie in de andere hokken oproept, omdat daar de kettingen ook beginnen te bewegen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (11 votes cast)
Ketting en touw aan karabijnhaak, 5.7 out of 10 based on 11 ratings

4 reacties op Ketting en touw aan karabijnhaak

 1. Bert schreef:

  Bijtbaar en als het hout zacht genoeg is is dat afbreekbaar. Bovendien kunnen er meerdere varkens tegelijk mee spelen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Francien de Jonge schreef:

  ja, altijd goed natuurlijk. En handig en makkelijk voor de boer. Ik vraag me altijd af wat er met plastic touw gebeurt in het varken. krijgt de consument dat op zijn bord?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Hans Spoolder schreef:

  De varkens zullen op vers touw inderdaad willen kauwen. Het hangt wat hoog misschien (of lijkt dat zo)? Wel handig om zo op een relatief eenvoudige manier snel actie te kunnen ondernemen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Heleen van de Weerd schreef:

  De onvoorspelbaarheid in de beweging van de kettingen is goed. Het klinkt alsof touw alleen gegeven wordt bij staartbijten, het is beter als het altijd beschikbaar is (hang het bij de kettingen?).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Reacties zijn gesloten.