Nieuwe prijsvraag: Origineel afleidingsmateriaal voor varkens

Wie heeft het origineelste afleidingsmateriaal? (artikel tekst overgenomen van de Boerderij; toegevoegd: link naar eerdere prijsvraag)

Welke varkenshouder heeft het origineelste afleidingsmateriaal? Dat is het onderwerp van de prijsvraag die Boerderij organiseert.

Varkenshouders worden uitgenodigd om een foto en/of een filmpje te sturen van één of meerdere speeltjes voor varkens, zeugen en/of biggen om mee te dingen naar een plek op het erepodium.

Boerderij stelt drie prijzen beschikbaar. De winnaar krijgt een luchtfoto van zijn of haar bedrijf aangeboden. Voor de nummers 2 en 3 stelt Boerderij boekenbonnen beschikbaar van respectievelijk € 50 en € 25.

Toepasbaar, origineel en in behoefte voorzien

Een onafhankelijke en deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Belangrijkste criterium waarop wordt gelet, is in hoeverre het afleidingsmateriaal voorziet in de natuurlijke behoeftes van de dieren. Eén van de belangrijkste is kunnen wroeten om voedsel te zoeken. Varkens die over wroetbaar afleidingsmateriaal beschikken, bijten minder.

Daarnaast kijkt de jury naar originaliteit en brede toepasbaarheid. Ook de kostprijs weegt mee in het eindoordeel.

Brede groep varkenshouders kan deelnemen

Deelnemers aan de prijsvraag stemmen in met publicatie van hun afleidingsmateriaal via de mediakanalen van Boerderij, de Dierenbescherming en op de site www.hokverrijking.nl. Daarnaast zijn deelnemers bereid om mee te werken aan een artikel en/of reportage in Boerderij. Deelname staat open voor gangbare, biologische en outdoor-varkenshouders en alle concepten daartussen in.

Stuur in voor 9 april

De inschrijving start vandaag, vrijdag 16 maart, en sluit maandag 9 april 09.00 uur. Deelnemers kunnen hun foto of filmpje met begeleidende tekst via Wetransfer sturen naar: Erik.Ordelman At proagrica.com.

Prijswinnaars krijgen in de loop van die week bericht. De uitslag wordt openbaar gemaakt nadat de winnaars zijn ingelicht. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd.

Voorbeelden eerdere prijsvraag

Bekijk hier de inzendingen van een eerdere prijsvraag uit 2011 (foto’s van de winnaar van destijds hieronder).

Zie ook recent artikel: “Speelgoed moet varken blijven uitdagen” (Boerderij).

Winnaar vorige prijsvraag: Knabbelpaal en hooiruif (Dick van der Vegt, Dalfsen).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Dit bericht is geplaatst in Hokverrijking, Varkens met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.