Leuke filmpjes


Het varkenstoilet op VIC Sterksel

Hokbevuiling is ongewenst. Een varkenshouder in Taiwan deed een uitvinding voor een ‘varkenstoilet‘ in de vorm van een bijzonder eenvoudig metalen rooster wat onder de drinkplaats wordt geplaatst. De varkens lopen er voorzichtig overheen en zouden meer geneigd zijn aldaar hun behoefte te doen. Er zijn zeker een aantal vraagtekens te zetten bij deze uitvinding (en het is wellicht niet zonder risico’s voor het varken), maar het idee is relatief gemakkelijk uit te proberen en kan mogelijk bruikbaar zijn in een grote groep of bij biologische varkens op de uitloop. Het filmpje is in ieder val het bekijken waard, ookal is het voor de meeste Nederlanders niet te begrijpen wat er gezegd wordt. Klik hier voor het filmpje. Meer informatie over het varkenstoilet kunt u lezen op Biokennis en in V-focus.

Wat gebeurt er wanneer je een minipig een modderbad geeft als het heet is in de zomer? Hij wordt helemaal gek!

Voor wie van Pink Floyd houdt, hier is een link naar hun nummer ‘Pigs’. Deze song is creatieve bewerking van de accoustiek van varkensgeluiden.

Zwemmende varkentjes op de Bahama’s:

Hieronder een filmpje van geiten die genieten van een koeborstel. Iets dergelijks is misschien ook wel wat voor varkens:

Wilde zwijnen in Epe

Wilde zwijnen verjagen een wolf

Biggen race

Het varken als landschapsontwikkelaar; Het verhaal van het varken als landschapsontwikkelaar verteld door Bente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.1/10 (13 votes cast)
Leuke filmpjes, 5.1 out of 10 based on 13 ratings
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.