Welkom op deze (werk-)site over hokverrijking voor varkens

Deze site is gemaakt voor varkenshouders en hun erfgangers (zoals dierenartsen, voorlichters en stagaires). Hier kunt u informatie vinden om beter hokverrijkingsmateriaal voor varkens te realiseren en om problemen met bijterij terug te dringen (zie met name de leessuggesties onder ‘Info’ en de foto’s onder inzendingen van de prijsvraag).

Deze werksite is opgezet door Marc Bracke van Wageningen Livestock Research vanuit het project “Hokverrijking van de uitloop van biologische varkens”. Daarin werkten onderzoekers (Marc Bracke, Herman Vermeer, Samantha Wind) samen met biologische varkenshouders (Contactpersoon: Jan Overesch) en De Groene Weg (Jan Leeijen) aan een verbeterde inrichting van de buitenuitloop.
Ook vanuit het project ‘Verantwoord omgaan met varkensstaarten’ werd van deze site gebruik gemaakt.

Een aantal pagina’s op deze site is beveiligd met een wachtwoord. Deze zijn gemarkeerd met een sterretje (*). Deze sites zijn voor projectmedewerkers.

Bio Hier wisselen biologische varkenshouders foto’s, filmpjes en ervaringen met elkaar uit over hokverrijking van de buitenuitloop. De belangrijkste resultaten hiervan zijn te vinden op deze site onder ‘prijsvraag
Waarom hokverrijking? Dit is een kort bericht over de vraag waarom hokverrijking belangrijk is voor de boer, het varken en voor de consument/burger.
Intact Hier hebben we vanuit het onderzoek hulpmiddelen ontwikkeld om varkenshouders en hun begeleiders te ondersteunen, met name (maar niet uitsluitend) via het optimaliseren van beter hokverrijkingsmateriaal (zie Gereedschapskist).
INO Hier vindt u uitleg over een veelbelovende methode om samen met anderen te werken aan beter hokverrijking voor varkens en eventuele problemen met bijterij terug te dringen.
Prijsvraag Hier vindt u informatie over de prijsvraag voor beter hokverrijkingsmateriaal voor varkens.
Info Hier vindt u informatie in de vorm van (links naar) achtergrondliteratuur.

Zie o.a. ook interessante links en ‘leuke filmpjes’. Hieronder een filmpje waarin ik na 1 minuut kort uitleg geef over hokverrijking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Welkom op deze (werk-)site over hokverrijking voor varkens, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.